Lees hier mijn nieuwsbrieven en artikelen met waardevolle tips en adviezen.      


Incourante voorraden. Wat doe je: Houden of wegdoen? - vrijdag 11 november 2022

Het zijn dure tijden, dus geld uitgeven aan onnodige voorraden is geen optie. Vooral in de wereld van de versproducten is het hebben van incourante voorraden een zwaarwegend probleem. Bij veel goederen met een bederfelijk karakter is snel en juist handelen een vereiste. Een goed beleid en werkwijze van het voorraadbeheer is hierin cruciaal.

Om te voorkomen dat je veel incourante goederen in het assortiment krijgt, zijn volgende 10 aspecten van groot belang.De volgende 10 aspecten moet je goed overzien en in gedachten hebben om te komen tot de juiste inkoop- en voorraadbeslissingen:

Lees het hele bericht >
Weerstand bij veranderingen. Wat doe je eraan? - woensdag 28 september 2022

De wereld om ons heen staat momenteel niet stil, dus jij ook niet. Om te blijven meedraaien zijn veranderingen in je bedrijfsprocessen o.a. door innovaties niet meer weg te denken is. Helaas staan niet alle neuzen altijd dezelfde kant op.

Je zal geconfronteerd worden met tegenwerpingen om er maar niet aan te beginnen.
In de meeste gevallen is de weerstand van de werkvloer groter is dan bij het management. Dit is te verklaren doordat de werkvloer met de meeste veranderingen wordt geconfronteerd.

Lees het hele bericht >
Lading verliezen kost altijd geld! - maandag 8 augustus 2022

De oogsttijd is een drukke tijd waarin je zo min mogelijk tijd wilt verliezen en zeker niet door controles van handhavers of het opruimen van afgevallen lading. Door het goed voor elkaar hebben van het afdekken of zekeren van de lading kan je schade aan het product en problemen onderweg voorkomen.

Lees het hele bericht >
Wie gaat het werk nu doen? - zaterdag 2 juli 2022

De arbeidsmarkt staat onder druk. Om een goede invulling van de arbeidsbehoefte te krijgen zijn 5 aspecten belangrijk voor een succesvolle invulling van de arbeidsbehoefte? Om hier een goede invulling aan te geven zijn er 10 eenvoudig inzetbare acties voor handen.

Lees het hele bericht >
Door welke ‘dooddoeners’ komen innovaties niet van de grond? - vrijdag 16 augustus 2019

Ieder veranderproject zal gepaard gaan met bezwaren. Vaak zijn deze bezwaren niet terecht. De bezwaren hebben vaak betrekking op angst voor de verandering wat vaak gevolgd wordt door een te lage motivatie. Deze aspecten kunnen met de juiste argumenten worden weggenomen. In dit artikel worden de vier belangrijkste bezwaren beschreven met de mogelijkheden om deze tegenwerpingen te verminderen.

Lees het hele bericht >