Lees hier mijn nieuwsbrieven en artikelen met waardevolle tips en adviezen.      


Plastic verpakkingen; Een vloek of een zegen? - vrijdag 7 juni 2019

Kunnen we het gebruik van plastic verpakking zien als een vloek of een zegen.
Om hierover een goed oordeel te kunnen geven is het belangrijk om alle voor- en nadelen goed tegen elkaar af te wegen. In dit artikel gaan we er wat uitgebreider op in.
Lees het hele bericht >
Welke gevaren lopen we in het magazijn? - dinsdag 30 oktober 2018

Een overzicht van de gevaren en risico's die we dagelijks in een magazijn kunnen tegenkomen en hoe we ze kunnen voorkomen.

Lees het hele bericht >
Wanneer gaan we bedrijfsactiviteiten uitbesteden? - dinsdag 25 april 2017

Vaak denken we dat we er goed aan doen om zoveel mogelijk bedrijfsactiviteiten in eigen hand te houden. Helaas houden we onszelf dan te vaak voor de gek. De kennis van de eigen organisatie en de beschikbare arbeid zien we als een pluspunt om veel activiteiten in eigen hand te houden.

Lees het hele bericht >
Ruimte gezocht? - donderdag 2 maart 2017

De zoektocht naar geschikte extra ruimte is niet altijd even eenvoudig. Echter in een aantal gevallen is deze zoektocht helemaal niet nodig. De uitbreiding kan dan gerealiseerd worden binnen de bestaande ruimte. In dit artikel gaan we verder in op de mogelijkheden die er zijn om meer te doen in dezelfde ruimte.

Lees het hele bericht >
Hoe komt het dat we teveel geld uitgeven? - dinsdag 24 januari 2017

Vaak kopen of bestellen we meer dan we eigenlijk nodig hebben. Dit gedrag wordt deels ingegeven door onzekerheden. Door teveel op safe te spelen worden processen door het extra gebruik van materiaal en arbeid onnodig duur. In dit artikel ga ik verder in op deze grootste verspillingen waar u tegen aan kan lopen, hoe u ze kan herkennen en hoe u een opstart kunt maken met het verminderen ervan.

Lees het hele bericht >