Lees hier mijn nieuwsbrieven en artikelen met waardevolle tips en adviezen.      


Ruimte gezocht? - donderdag 2 maart 2017

De zoektocht naar geschikte extra ruimte voor de bedrijfsactiviteiten is niet altijd even eenvoudig. De extra ruimte moet passen bij de bedrijfsactiviteiten die er zullen plaatsvinden. Echter in een aantal gevallen is deze zoektocht helemaal niet nodig. De uitbreiding kan dan gerealiseerd worden binnen de bestaande ruimte. Om dit voor elkaar te krijgen moeten we de organisatie op vier punten oppakken en eventueel aanpassen.

 

Deze zijn te benoemen als:

1. Werkplekindeling.

Door een goede indeling van de werkvloer kan vaak al veel ruimte worden bespaard. Zorg voor een juiste routing in procesruimten. Door een betere routing hebben we ook het bijkomende voordeel dat de looplijnen korter worden.

 

2. Magazijnindeling.

Door een goede indeling van het magazijn kan ook veel ruimte worden bespaard. Zorg voor de juiste stelling passend bij de artikelen. Door het juiste intern transportmiddel kunnen we met smallere gangpaden toe, waardoor er ruimte wordt gecreëerd.

3. Voorraadbeheer.

Dit is de meest eenvoudige ingreep die kan worden uitgevoerd. Het komt er eigenlijk op neer; "wat je op korte termijn niet nodig hebt hoef je vaak nu ook niet in te kopen en op te slaan”. Let echter wel op de leveringsbetrouwbaarheid en kosten. Veel ad-hoc bestellingen werken kostenverhogend.

4. Uitbesteden.

In een aantal gevallen is het zelfs mogelijk om productiewerkzaamheden en/of opslag elders onder te brengen. Dit vraagt echter wel om een goede organisatie en afstemming. Je geeft immers een deel van de directe controle uit handen.

 

Uiteraard moeten we wel uitkijken dat er geen onwerkbare situaties ontstaan door productiemiddelen en voorraden ondoordacht in elkaar te schuiven op een niet logistische routing te plaatsen. Pas als we deze vier punten voldoende hebben onderzocht en doorgerekend verkrijgen we een goed inzicht in de toekomstige ruimtebenutting en -behoefte. Komen we dan nog ruimte tekort, dan is het pas tijd om extra productie- of opslagruimte te gaan bouwen.  

 

Afbeelding invoegen 

 

Deze korte opsomming is meer een greep uit de vele mogelijkheden die er zijn om meer te doen in dezelfde ruimte. Iedere situatie vraagt echter om een andere aanpak. Wilt u uw bedrijfsruimte ook beter gaan benutten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@logis-dienstverlening.nlBellen naar: 06-27431107 kan natuurlijk ook

 

Wilt u ook op de hoogte worden gehouden van al mijn nieuwsbrieven en blogartikelen? Meld u zich dan aan via de menukeuze "Gratis Tips & Adviezen” onderaan deze pagina.
 
Vond u dit artikel interessant en kunnen uw relaties en connecties er ook hun voordeel mee kunnen doen? Deel dan dit artikel in uw netwerk!


Terug naar de vorige pagina >